Bij het kopen van een nieuwbouwhuis komt nogal wat kijken. NHP brengt verschillende aandachtspunten rondom de aankoop en betaling van een nieuwbouwwoning voor u in beeld.
De ene nieuwbouw is de andere niet. Er zijn verschillende manieren waarop een nieuwbouwhuis gebouwd en geleverd kan worden:
De scheiding tussen de verschillende soorten nieuwbouw is niet altijd even scherp. Zo kan er binnen projectbouw sprake zijn van het zelf (laten) installeren van bijvoorbeeld keuken en badkamer.
Niet erg, maar wel belangrijk om u vooraf te realiseren: nieuwbouw kopen is meer werk dan u vooraf misschien denkt, zéker als u kiest voor zelfbouw!
Bij de bouw van nieuwe woningen wordt veel aandacht besteed aan de vraag hoe energiezuinig het huis wordt. Een energiezuinig huis kan u veel voordeel opleveren. U draagt bij aan een beter milieu en bespaart op uw energiekosten.
Koopt u een nieuwbouwwoning met energielabel A of hoger? Dan kunt u tot € 9000,- extra lenen boven op uw maximale hypotheekbedrag. Hoeveel u extra kunt lenen hangt af van uw persoonlijke situatie.
Er zijn zelfs energieneutrale nieuwbouwhuizen ofwel 'NulopdeMeter'-woningen. Deze zijn zó energiezuinig dat u geen energiekosten heeft. Bij de aankoop van zo'n huis kunt u tot € 25.000 extra lenen bovenop uw maximale hypotheekbedrag. Ook hier hangt het exacte bedrag af van uw persoonlijke situatie - er wordt onder andere gekeken naar het effect op de maximale woonlasten.
Een nieuwbouwhuis betaalt u niet in één keer, zoals bij de aankoop van een bestaande woning. U betaalt tijdens de bouw in verschillende termijnen. Elke keer als de aannemer een bouwfase afrondt krijgt u een rekening. Deze rekening betaalt u uit een bouwdepot. Op de pagina over de Kosten van een nieuwbouwwoning vertellen wij u hier alles over.
Alles over nieuwbouw kopen en nieuwbouwhypotheek