Artikel van 25-05-2016 door Anneke Ranzato

Iedereen weet het wel: de hypotheekrente is enorm laag op het moment. Waar we inmiddels al gewend zijn aan spaarrentes onder de 1% blijkt nu ook de hypotheekrente zó laag te kunnen. Aankomende vrijdag verlaagt ABN Amro de 2-jaarsrente van haar Budgethypotheek naar 0,99%.

Enorme verlaging

Daarbij gaat het niet om een kleine verlaging. Om tot de 0,99% te komen maakt ABN Amro een sprong van maar liefst 0,71% in één keer. Dat is geen normale stap bij hypotheekrentes. Ook lijkt het er niet op dat het bedoeld is om de goedkoopste te zijn. De laagste rente bij 2 jaar vast is op dit moment van Obvion, die vraagt voor haar Compact hypotheek bij 2 jaar vast 1,6%. Een verlaging naar 1,5% was dus ook voldoende geweest om de goedkoopste te zijn.

Stuntrente? Nee, Rentemix!

De kans is dan ook groot dat we het hier hebben over een stuntrente. Eén waarmee de bank ongetwijfeld aandacht gaat krijgen in de media, waardoor de hypotheken van ABN Amro automatisch onder de aandacht komen van de consument. ABN Amro geeft aan deze stap te zetten om haar Rentemix te promoten. Met de Rentemix kan een hypotheek opgeknipt worden in verschillende leningdelen, die allemaal hun eigen rentevastperiode kunnen krijgen. Daarmee kan het risico op een rentestijging bij verlenging van de rentevastperiode flink teruggebracht worden.

Pas op met budgethypotheken

Veel belangrijker dan de vraag of het wel of geen stuntrente is: past deze hypotheek eigenlijk wel bij u? Deze hele lage rente wordt aangeboden voor de budgetvariant van de annuïteitenhypotheek met NHG. Voordat u een hypotheek afsluit verdiept u zich natuurlijk goed in de voorwaarden - zéker als het gaat om een budgethypotheek. Daar zitten soms voorwaarden in die u uiteindelijk veel geld kunnen kosten, veel meer dan de lagere rente u oplevert.

Moet u voor een hypotheek van ABN Amro naar ABN Amro? Welnee! Die kan prima voor u verzorgd worden door onze hypotheekexperts. En aanzienlijk sneller....

Naar overzicht Blog & Nieuws